Author logo Crussis logo

Technologie Author

12.7.2022

AUTHOR KARBON ROAD

CHARISMA

V kolekci roku 2019 používáme 3. generaci karbonové rámové platformy AUTHOR pro silniční kola CHARISMA 77, 66 a 55 v různé pevnostní úrovni a kvalitě použitého karbonového materiálu.

Konstrukční prvky rámové sady CHARISMA

  1. vedení lanek pro oba měniče i zadní brzdu uvnitř rámu (ICR – Inner Cable Routing)
  2. uchycení předního měniče tzv. „Braze On“ způsobem neboli přímou montáží
  3. širší středové pouzdro 86,5 mm kompatibilní se standardem SHIMANO PF SM-BB91-41
  4. příprava pro umístění baterie pro elektronické sady Shimano Di2 na spodní hraně levé řetězové vzpěry, nebo v sedlovce rámu
  5. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  6. nerezová kovová ochrana integrovaná přímo do stěny rámu sloužící k jeho protekci proti poškození řetězem
  7. aerodynamicky tvarovaná přední vidlice

road_carbon_montage.jpg

AUTHOR DURAL ROAD

AURA

Duralový rám pro dostupnější silniční modely má od svého vzniku přepracovanou geometrii oproti svému předchůdci. Jejím cílem bylo, aby vyhovovala sportovně rekreačním cyklistům. Pro dosažení co nejnižší hmotnosti používáme pro všechny modely rámové platformy AURA třikrát zeslabovaný (triple butted TB) dural 6061. Nově jsme prodloužili zadní stavbu rámu, aby měla větší prostor pro širší pláště a případně i blatníky. Rám má novou profilaci sedlové i horní rámové trubky. Výrazným konstrukčním rámovým posunem a tím pádem i designovou „čistotou“ kola je pak vedení lanek pro oba měniče i zadní brzdu uvnitř dolní, resp. horní rámové trubky.

Konstrukční prvky rámové sady AURA

  1. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  2. výrazný sloping předního trojúhelníku
  3. uchycení předního měniče tzv. „Braze On“ způsobem neboli přímou montáží
  4. vnitřní vedení lanek pro oba měniče i zadní brzdu
  5. aerodynamicky tvarovaná přední vidlice

Rámovou platformu AURA používáme pro 3 modely AURA 55/ 44/ 33 a nabízíme ji v 6 velikostech: 480, 500, 520, 540, 560 a 580 mm. I zde označení velikosti znamená délku sedlové trubky od středu středové spojky po její vrchol.

road_dural_montage.jpg

AUTHOR CR-MO GRAVEL BIKE KONCEPT

RONIN A RONIN SL

Dobrodružství, překonávání sebe sama, klasika v podobě ocelového rámu, široké pneumatiky, kotoučové brzdy a hlavně zábava a objevování nových míst. To je přesně nová a stále více populárnější kategorie kol, která nabízí gravel kolo Ronin a Ronin SL. Tyto modely by měly naplňovat Vaše představy o moderním univerzálním gravel kole na Cr-Mo rámu, který je určen pro výlety bez hranic a omezení.

RONIN SL

Letošní úspěšný model RONIN SL jsme ještě vylepšili o konickou hlavovou trubku, která nám umožnila použití karbonové vidlice pro ještě větší komfort při jízdě. Na rámu je také nově použita koncovka zadní stavby pro pevnou osu (12×142) a možnost montáže brzdového třmenu s variantou flat mount, který se stává standardem v této kategorii. Primární snahou u tohoto top modelu bylo ještě zlepšit jízdní vlastnosti použitím karbonové vidlice a obou dvou pevných os s průměrem 12 mm. Nadále používáme rámové trubky značky Reynolds s označením 725.

REYNOLDS CR 725 TB

Je označení tepelně zpracovávané chromolybdenové oceli. Díky těmto tepelným a mechanickým úpravám rámových trubek lze zredukovat tloušťku stěny až na 0.4 mm a snížit tak celkovou hmotnost ocelového rámu. Ocelové trubky v úrovni Reynolds 725 vychází z legendární sady 753, která byla vůbec první tepelně zpracovávanou sadou pro výrobu ocelových rámů. Příměs 0,3% uhlíku a dalších chemických prvků přináší nadprůměrnou mez pevnosti v tahu UTS (Rm) = 1080–1280 MPa.

Oba modely mají novou moderní „gravel“ geometrii, která vychází z rámové platformy AURA XR.

ronins_montage.jpg

AUTHOR DURAL GRAVEL

AURA XR

Rozšiřujeme flotilu Gravel kol na 3 modely na duralovém rámu. Téhle kategorii hodně věříme i díky přítomnosti podobných silničních kol před pár desítkami let na našem území a historii cyklokrosových kol v ČR. Tato kola u nás vždy jezdila a i díky stávající popularitě gravel kol jí dáváme v naší kolekci ještě větší prostor. Tuto kategorii navíc osamostatňujeme, rozšiřujeme a dáváme jí vlastní geometrii rámu. Rám má novou profilaci sedlové i horní rámové trubky. Výrazným konstrukčním rámovým posunem a tím pádem i designovou „čistotou“ kola je pak vedení lanek pro oba měniče i zadní brzdu uvnitř dolní rámové trubky. Zachováváme pojmenování XR = Cross Road, anglicky zkrácené na X=Cross a R (Road). Modelové označení následuje klasické silniční duralové modely platformy AURA, tedy AURA XR 5 / 4 a 3. Všechny modely jsou vybaveny mechanickými kotoučovými brzdami s rozhraním brzdového třmenu standardu „flat mount“. Tyto modely používají pláště šířky 35–38 mm. Pro tento širší plášť je samozřejmě uzpůsobena přední karbonová vidlice s pevnou osou standardu 12×100 mm a také zadní stavba. Ta bude navíc u modelu AURA XR 5 vyztužena zadní pevnou osou standardu 12×142 mm.

Konstrukční prvky rámové sady AURA XR

  1. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  2. výrazný sloping předního trojúhelníku
  3. uchycení předního měniče tzv. „Braze On“ způsobem neboli přímou montáží
  4. vnitřní vedení lanek pro oba měniče i zadní brzdu
  5. rozhraní brzdového třmene standardu „flat mount“

auras_montage.jpg

SYSTÉM ODPRUŽENÍ MODELOVÉ ŘADY A-RAY

Pro modelový rok 2019 přicházíme opět s nabídkou celoodpružených kol v kategorii Cross Country (XC) a Trail. Vytvořili jsme rámovou platformou, kterou jsme opět nazvali A-RAY a vracíme se tak ke čtyři roky starému pojmenování, které označovalo XC maratonské kolo s 26" koly se zdvihy 100mm na zadní stavbě.

Doba se posunula a proto mají oba maratonské speciály 29" kola. Jmenují se A-RAY 29 TEAM (na karbonovém rámu), resp. A-RAY 29 (na duralovém rámu) a oba modely mají 100 mm zdvih na zadní stavbě. Doplňuje je trailové kolo s pojmenovániím A-RAY, které je vybaveno 27.5" koly a zadní stavba se pohybuje v rozmezí 130mm.

ODPRUŽENÍ MODELOVÉ ŘADY A-RAY

Jedná se o klasický čtyřčep, tzv. Horst Link s hlavním čepem připevněným k sedlové trubce a čepem zadní stavby umístěným před a pod zadní osou kola. Toto konstrukční řešení přepákování je ideální volbou pro XC a Trailová celoodpružená kola, protože díky zvolené kinematice zadní stavby nedochází k jejímu pohupování a rám díky tomu neztrácí a nepohlcuje energii ze šlapání. Tato vlastnost rámu je samozřejmě podpořena vhodnou volbou tlumičů včetně jejich vyladěnému „tuningu" přímo na tyto 3 konkrétní modely.

Rám samotný je kompatibilní se všemi novými a moderními standardy, které se nyní v progresivním MTB používají, tedy konkrétně je připraven pro Boostový zadní náboj 12×148mm, přesmykač typu Side Swing Direct Mount, Press Fitové středové složení BB 92PF, 1.5" tapered hlavová trubka a samozřejmostí je i vedení všech bowdenů a hadiček brz uvnitř rámu. Kompletní technická specifikace a výkresy všech tří rámů jsou uvedeny a zobrazeny níže.

Rám jsme vyvinuli ve spolupráci se švýcarskou konstrukční kanceláří ICTM AG, která se specializuje právě na zmíněné kategorie celoodpružených kol. Doufáme, že budete s výsledkem naší spolupráce spokojeni.

a_ray_29_team.jpgA-RAY 29 TEAM

  • Zdvih zadní stavby 100 mm
  • Délka tlumiče 184 mm / zdvih 44 mm
  • Poměr zdvihů 2.3
  • Instalační rozměry tlumiče 8×22.2 / 22.2 mm
  • Zadní stavba Boost 12×148
  • Středová spojka Press Fit BB 92 PF
  • Hlavové složení 1.5" Drop In
  • Přesmykač Side Swing Direct Mount
  • Sedlovka 31.6 mm

a_ray_29.jpgA-RAY 29

  • Zdvih zadní stavby 101 mm
  • Délka tlumiče 184 mm / zdvih 44 mm
  • Poměr zdvihů 2.3
  • Instalační rozměry tlumiče 8×22.2 / 22.2 mm
  • Zadní stavba Boost 12×148
  • Středová spojka Press Fit BB 92 PF
  • Hlavové složení 1.5" Drop In
  • Přesmykač Side Swing Direct Mount
  • Sedlovka 31.6 mm

a_ray.jpgA-RAY

  • Zdvih zadní stavby 133 mm
  • Délka tlumiče 200 mm / zdvih 51 mm
  • Poměr zdvihů 2.6
  • Instalační rozměry tlumiče 8×22.2 / 22.2 mm
  • Zadní stavba Boost 12×148
  • Středová spojka Press Fit BB 92 PF
  • Hlavové složení 1.5" Drop In
  • Přesmykač Side Swing Direct Mount
  • Sedlovka 31.6 mm

AUTHOR KARBON MTB 29"

Po 2 letech opět přicházíme s novým rámem pro 29" kola. Tato kategorie se vyvíjí každým rokem, a proto se snažíme sledovat trendy a být „in“. Budeme ho používat pro všech 5 nejvyšších modelů. Profilačně opět napodobuje náš vlastní původní 27.5" pevný karbonový rám s dominantním prohnutým tvarem horní rámové trubky, která plynule přechází v sedlové vzpěry. Tento prvek koncepčně propojuje design série karbonových 27.5" horských a krosových rámů. Nový rám má ještě kratší zadní stavbu, nyní již pouhých 435mm a vedení lanek i zadní brzdy uvnitř rámu. Zadní stavba rámu je připravena pojmout pevnou osu tzv. Boostového standardu, tedy 12×148mm a pláště do šíře až 2.35". Kliky poté musí být také Boostové jako zadní osa. Přesmykač bude nově standardu E v provedení side swing a středové pouzdro hlásí návrat ke klasickému provedení, tedy závitové BSA. Rám tak splňuje všechny stávající designové i konstrukční požadavky moderní doby.

Pevný karbonový rám, tzv. „hard tail“, designovaný specificky pro 29" kola je vyroben technologií AUTHOR MONOCOQUE CARBON TECHNOLOGY. Jedná se o spojení předního rámového trojúhelníku s řetězovou a sedlovou vzpěrou do jednoho kusu skořepinové konstrukce rámu. Rám bude díky novému způsobu výroby a inovativním technologiím našeho dvorního výrobce Carbotec ještě tužší než jeho předchůdce a o 60–100g dle velikosti rámu lehčí.

Konstrukční prvky rámu karbon MTB 29"

  1. rozhraní úchytu brzdového třmene typu Post Mount (PM) na levé řetězové vzpěře připravené pro 6" kotouč
  2. zadní stavba připravená pro pevnou osu standardu Boost 12×148 mm
  3. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  4. vnitřní vedení lanek pro oba měniče a nově i zadní brzdy vedené uvnitř rámu (vedení lanka pro přesmykač typu E–Side Swing dolní rámovou trubkou)
  5. nerezová kovová ochrana integrovaná přímo do stěny rámu
  6. předsunutá sedlová trubka pro kratší zadní stavbu (nyní 435 mm, dříve 438 mm)
  7. excentrická řetězová vzpěra (více prostoru pro plášť, řetěz atd.)

Modely MAGNUM 29, SECTOR 29, MASTER 29, REVOLT 29 a MODUS 29 nabízíme ve velikostech 17.5; 19 a 21".

mtb29_karbon_montage.jpg

AUTHOR DURAL MTB 29"

Pro rok 2019 rozšiřujeme nabídku a nabízíme 11 modelů na duralových 29" rámech – EGOIST 29, VISION 29, ORION 29, INSTINCT 29, TRACTION 29, RADIUS 29, SPIRIT 29, PEGAS 29, SOLUTION 29, IMPULSE 29 a RIVAL 29. Výše uvedené modely nabízíme ve 3 rámových velikostech 17, 19 a 21".

Modely EGOIST 29, VISION 29, ORION 29, INSTINCT 29, TRACTION 29, RADIUS 29, SPIRIT 29 a PEGAS 29 mají lukovitě prohnutý rám (tzv. Respect MTB 29) profilačně vycházející z karbonových 29" rámů a jsou tedy jeho duralovou replikou. Na příští rok doznává tento rám spoustu změn a vylepšení včetně upravené geometrie.

Konstrukční prvky rámu dural RESPECT MTB 29"

  1. nová patka rámu s integrovaným rozhraním úchytu brzdového třmene typu Post Mount (PM) mezi sedlovou a řetězovou vzpěrou připravené pro 6" kotouč
  2. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  3. nová tenčí sedlová vzpěra Ø16×1.8 mm
  4. pevná zadní osa standardu 12×142 mm (VISION 29, EGOIST 29 a ORION 29)
  5. vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing, zadní měnič i zadní brzdu dolní rámovou trubkou (modely EGOIST 29, VISION 29, ORION 29, INSTINCT 29 a TRACTION 29)
  6. vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing a zadní měnič dolní rámovou trubkou (modely RADIUS 29, PEGAS 29 a SPIRIT 29)
  7. přímá montáž zadního měniče (standardu SHIMANO DMRD)

Modely SOLUTION 29, IMPULSE 29 a RIVAL 29 (tzv. rámy LOGIC II) mají od roku 2019 novou moderní „trailovou“ geometrii. Tato geometrie dělá tyto modely zábavnější ve vyšších rychlostech, ale přináší jim především více pohodlí a bezpečnosti při běžné jízdě v terénu i mimo něj. Jsou určené pro radost z jízdy v terénu, resp. coby dopravní prostředek v dostupné cenové hladině.

mtb29_dural_montage.jpg

AUTHOR MTB ASL 29"

Přesně po deseti let od 1. kolekce, ve které jsme přišli, coby jedni z prvních v ČR, s nabídkou 29" kol, rozšiřujeme tuto velikost kol i o dámské modely. Stejně jako před lety uvádíme na scénu model TRACTION 29, nyní tedy s přídomkem ASL a doplňujeme ho o partnerku SPIRIT 29 ASL. Oba 2 modely vycházejí z našeho Respect rámu, ale mají výrazně prohnutou horní rámovou trubku. Budou nabízeny ve 2 vel. rámu 16 a 18".

Konstrukční prvky rámu dural RESPECT MTB ASL 29"

  1. nová patka rámu s integrovaným rozhraním úchytu brzdového třmene typu Post Mount (PM) mezi sedlovou a řetězovou vzpěrou připravené pro 6" kotouč (model TRACTION 29 ASL)
  2. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  3. prohnutá horní rámová trubka
  4. nová tenčí sedlová vzpěra Ø16×1.8 mm
  5. vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing, zadní měnič i brzdu dolní rámovou trubkou (model TRACTION 29 ASL)
  6. vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing a zadní měnič dolní rámovou trubkou (SPIRIT 29 ASL)
  7. přímá montáž zadního měniče (standardu SHIMANO DMRD)

mtb_asl29_dural_montage.jpg

AUTHOR KARBON MTB 27.5"

Náš vlastní karbonový rám máme i pro rozměr kol 27.5". Pro rok 2019 nám z důvodu nízkého zájmu o drahá 27.5" kola s karbonovým rámem zůstává v nabídce pouze model MODUS. Ten je nabízen ve velikostech 16, 17.5, 19 a 20.5". Tvarově je opět dominantní prohnutý tvar horní rámové trubky, která plynule přechází v sedlové vzpěry.

Konstrukční prvky rámu karbon MTB 27.5"

  1. rozhraní úchytu brzdového třmene typu Post Mount (PM) na levé řetězové vzpěře připravené pro 6" kotouč
  2. zadní stavba připravená pro pevnou osu standardu 12×142 mm
  3. vnitřní vedení lanek pro oba měniče (vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing dolní rámovou trubkou)
  4. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  5. kovová nerezová ochrana řetězové vzpěry proti poškození řetězem
  6. přímá montáž zadního měniče (standardu SHIMANO DMRD)

mtb27_karbon_montage.jpg

AUTHOR DURAL MTB 27.5"

Pro rok 2019 nabízíme 5 modelů na duralových 27.5" rámech – INSTINCT, TRACTION, RADIUS, SPIRIT a PEGAS, které mají lukovitě prohnutý rám (tzv. Respect MTB 27.5) profilačně vycházející z karbonových 27.5" rámů. Tento rám jsme pro tento rok výrazně vylepšili.

Konstrukční prvky rámu dural RESPECT MTB 27.5"

  1. nová patka rámu s integrovaným rozhraním úchytu brzdového třmene typu Post Mount (PM) mezi sedlovou a řetězovou vzpěrou připravená pro 6" kotouč (modely INSTINCT a TRACTION)
  2. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  3. nová tenčí sedlová vzpěra Ø16×1.8 mm
  4. vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing, zadní měnič i zadní brzdu dolní rámovou trubkou (modely INSTINCT a TRACTION)
  5. vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing a zadní měnič dolní rámovou trubkou (modely RADIUS, SPIRIT a PEGAS)
  6. přímá montáž zadního měniče (standardu SHIMANO DMRD)

Modely SOLUTION, IMPULSE a RIVAL mají duralový rám, který jsme nazvali LOGIC II s vlastním hydroformním tvarováním (vlastní formy pro horní a dolní rámové trubky) a geometrií, která je specificky vyladěna podle rozměru kol, pohlaví a použití.

mtb27_dural_montage.jpg

AUTHOR MTB ASL 27.5"

Modely INSTINCT ASL, TRACTION ASL, SPIRIT ASL a PEGAS ASL na 27.5" kolech jsou v nabídce již 5. rokem. Mají lukovitě prohnutý rám (tzv. Respect MTB ASL 27.5) profilačně identický s modely INSTINCT a TRACTION, SPIRIT, resp. PEGAS, ale liší se v provedení ASL výrazně prohnutou horní rámovou trubku. Jsou nabízeny ve 3 velikostech rámu 14, 16 a 18". Pro takto profilované rámové trubky jsme museli vyrobit naše vlastní formy pro jejich hydroformní tvarování, které nazýváme AUTHOR HYDROFORM TECHNOLOGY.

Konstrukční prvky rámu dural RESPECT MTB ASL 27.5"

  1. nová patka rámu s integrovaným rozhraním úchytu brzdového třmene typu Post Mount (PM) mezi sedlovou a řetězovou vzpěrou připravené pro 6" kotouč (modely INSTINCT ASL a TRACTION ASL)
  2. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  3. prohnutá horní rámová trubka
  4. nová tenčí sedlová vzpěra Ø 16×1.8 mm
  5. vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing, zadní měnič i brzdu dolní rámovou trubkou (modely INSTINCT ASL a TRACTION ASL)
  6. vedení lanka pro přesmykač typu Side Swing a zadní měnič dolní rámovou trubkou (SPIRIT ASL a PEGAS ASL)
  7. přímá montáž zadního měniče (standardu SHIMANO DMRD)

mtb_asl27_dural_montage.jpg

Čtyři výše zmíněné modely v kategorii MTB ASL 27.5“ navíc ještě doplňují modely SOLUTION ASL, IMPULSE ASL a RIVAL ASL, které spadají do rámové platformy LOGIC II a mají tedy rám s vlastním hydroformním tvarováním (vlastní formy pro horní a dolní rámové trubky) a geometrií. Ta je specificky vyladěna podle rozměru kol, pohlaví a použití. Konvexně prohnutá horní rámová trubka byla u těchto ASL modelů zachována.

Použitým materiálem rámové platformy LOGIC II je námi vyzkoušený a osvědčený dural 6061 „double butted“ (dvakrát zeslabovaná stěna rámu).

Výše uvedené modely představují sedm modelů různé kvalitativní úrovně komponentů a rámů, které nabízíme ve velikostech 14, 16 a 18“.

AUTHOR MTB 26"

Rámová platforma LOGIC I a LOGIC II

Od roku 2015 rozdělujeme MTB modely podle rámových platforem, které zahrnují velikosti kol 26", 27.5" a 29", na skupiny LOGIC I a LOGIC II.

LOGIC I ve velikosti kol 26" zahrnuje modely OUTSET a UNICA, které mají pohodlnou a hravou geometrii s kratším a vzpřímenějším posedem. Rám, jehož základem je profilace trubek vycházející z kruhovitého profilu, využívá osvědčeného vedení bowdenů pod horní rámovou trubkou. Modely ze skupiny LOGIC I jsou vybaveny nezeslabovaným rámem z materiálu dural 6061.

26" model QUANTA spadá do rámové platformy LOGIC II a má rám s vlastním hydroformním tvarováním (vlastní formy pro horní a dolní rámové trubky) a geometrií, která je specificky vyladěna podle rozměru kol, pohlaví a použití.

Použitým materiálem rámové platformy LOGIC II je námi vyzkoušený a osvědčený dural 6061 „double butted“ (dvakrát zeslabovaná stěna rámu).

mtb26_montage.jpg

AUTHOR KARBON CROSS 29

Model SYNERGY je postaven na našem vlastním karbonovém krosovém rámu 2. generace. Nabízíme ho ve velikostech 16, 18, 20 a 22".

Konstrukční rámové prvky platformy karbon CROSS 29

  1. integrované rozhraní úchytu brzdového třmene typu Post Mount (PM) připravené pro 6" kotouč
  2. vnitřní vedení lanek pro oba měniče vedené horní rámovou trubkou
  3. kónická hlavová trubka kompatibilní s kuželovým sloupkem vidlice 1.5" tapered
  4. kovová nerezová ochrana řetězové vzpěry proti poškození rámu řetězem
  5. závity v patkách rámu a v můstcích sedlové a řetězové vzpěry pro možné použití blatníků

cross29_karbon_montage.jpg

AUTHOR DURAL CROSS 29

Novou kategorií, kterou jsme nazvali Cross 29, se snažíme oslovit ty, kteří hledají více než jen klasické krosové kolo, tak jak ho známe od nepaměti. Chtějí něco mezi krosovým 700c a MTB 29" kolem. Přesně to bychom jim chtěli nabídnout novou kategorií. Nejbližší srovnání je připodobnění těchto kol k SUV modelům aut. Zákazník díky modelu v kolekci Cross 29 získá širší pláště, ráfky, řídítka, vyšší zdvih a tuhost vidlice a upravenou geometrii rámu. Ta stále zachovává delší horní rámovou trubku v kombinaci s kratším představcem. Vše pro větší pohodlí a bezpečí při jízdě v terénu, resp. všude tam, kam Vás cesty zavedou.

Rámy díky použití vidlic s vyšším zdvihem dostaly vyztužení tzv. „gussetem“ mezi dolní a hlavovou trubkou. Navíc nejvyšší modely CODEX, AIRLINE, MISSION získávají pro designovou čistotu kola vnitřní vedení lanek pro oba měniče. Zbylým modelům úrovně Respect Cross 29 (GRAND a STRATOS) zůstává rám, který je vybaven patkou rámu s integrovaným rozhraním úchytu pro brzdový třmen typu International Standard (IS) a pro stojánek.

Pro modelový rok 2019 jsme připravili i novou pánskou a dámskou rámovou platformu Cross 29 LOGIC (modely VERTIGO, CLASSIC, HORIZON, INTEGRA a LINEA). Nová geometrie opět vnímající vyšší zdvih vidlic i širších plášťů pro naši novou kategorii Cross 29 je aplikována na rám, jehož základem je nová profilace trubek (vycházející z přetáčeného profilu dolní rámové trubky s výztuhou u spojení s hlavovou trubkou). Samozřejmostí zadní stavby jsou závitová očka pro vzpěry nosiče a blatníků.

cross29_dural_montage.jpg

AUTHOR CROSS ASL 29

Šest modelů CODEX ASL, AIRLINE ASL, GRAND ASL, STRATOS ASL, VERTIGO ASL a HORIZON ASL bylo vytvořeny pro sportovně orientované ženy, které nechtějí pánský krosový model, ale nespokojí se s běžným dámským krosovým rámem. I u těchto ASL modelů přicházíme jako u pánských modelů se změnou této kategorie na Cross ASL 29 ASL kategorii kol. Nová geometrie, která respektuje vyšší zdvih vidlic a širších plášťů, stále zachovává delší horní rámovou trubku v kombinaci s kratším představcem.

Nejvyšší modely CODEX ASL a AIRLINE ASL získávají pro designovou čistotu kola vnitřní vedení lanek pro oba měniče. Zbylým modelům úrovně Respect Cross ASL 29ASL (GRAND ASL, STRATOS ASL) zůstává rám, který je vybaven patkou rámu s integrovaným rozhraním úchytu pro brzdový třmen typu International Standard (IS) a pro stojánek.

U modelů VERTIGO ASL a HORIZON ASL je nová geometrie pro Cross ASL 29 ASL aplikována na rám, jehož základem je nová profilace trubek (vychází z přetáčeného profilu dolní rámové trubky s výstuhou u spojení s hlavovou trubkou). Samozřejmostí jsou závitová očka pro vzpěry nosiče a blatníků.

Modely CODEX ASL, AIRLINE ASL, GRAND ASL, STRATOS ASL, VERTIGO ASL a HORIZON ASL mají konvexně prohnutou horní rámovou trubku a nabízíme je ve velikostech 15, 17 a 19".

cross_asl29_dural_montage.jpg

AUTHOR CITY

S rostoucí popularitou městského „lifestylového“ ježdění jsme připravili dva nové městské modely VOYAGE (pánský) a GLORIA (dámský).

Tyto modely mají rám z osvědčené slitiny duralu 6061, jsou na 28" kolech s pláštěm v rozměru 700×35. Vybaveny jsou 8 rychlostní přehazovačkou Shimano Altus, elegantními ráfkovými brzdami, stylovým krytem řetězu, nosičem, blatníky a pohodlnými řidítky i sedlem.

Oba modely budou připraveny v tzv. „retro stylu“, nicméně s použitím moderních technologií a materiálů.

Voyage budeme nabízet ve velikostech 18, 20, 22", Glorii pak v 17 a 19" rámu.

Všechny barevné varianty těchto 2 modelů mají jednoduchý a čistý design.

city_montage.jpg

AUTHOR DĚTSKÁ KOLA

Přícházíme s novým modelem ULTRASONIC 27, který je určený pro malé zkušené bikery ve věku 10–16 let. Model disponuje 27.5" koly a odpruženou vidlicí. Je postaven na rámu Respect s novou patkou rámu s integrovaným rozhraním úchytu brzdového třmene typu Post Mount (PM) mezi sedlovou a řetězovou vzpěrou připravenou pro 6" kotouč a vedením lanka pro zadní měnič dolní rámovou trubkou. Opět volíme systém převodů 1×11, konkrétně úroveň SLX.

Stávající 26" modely ULTRASONIC 26, SONIC 26 a A-MATRIX 26 doplňují modely CHAMPION 26 a A-MATRIX 26D, které rozšiřují tuto kolekci o model na V-brzdách, resp. dostupnější model na diskových brzdách. Všech 5 modelů je osazeno 26" koly s nízkým 13.5" rámem, aby si mladí sportovci mohli užít „velkých“ kol co nejdříve. Spolu s novou sportovní a zároveň hravou geometrií, jsou tyto modely ideálním startem jak do závodní sezóny, tak i pro rekreační využití.

U 24" modelů A-MATRIX, A-MATRIX SL a MATRIX jsme použili snížené rámy (12.5" velikost).

A-MATRIX SL nahrazuje loňský model A-MATRIX ASL. Je zde opět použit moderní a pro dětská kola velmi vhodný a intuitivní převodový poměr 1×8 (převodník – 32 zubů s dvojitým krytem, 152 mm dlouhé kliky a kazetou 11–34 zubů). Barevně je tento model koncipovaný jako unisex.

Nový model Record 16" navazuje na úspěšný model Record 20 s důrazem na co nejnižší hmotnost. Rám a vidlice z duralu 6061, A-head setovým představcem, 32 zubé hliníkové kliky a rychlé plástě Kenda Small block pro užasný zážitek s první jízdy na kole. Kolo je barevně koncipováno pro chlapce i dívky jako unisex kolo.

junior_montage.jpg

 

 

Zdroj: author.eu

Můžeme vám pomoci něco najít?